Platform Nijkerkerveen met politie en toezichthouders gemeente het dorp in

NIJKERKERVEEN – In het kader van de week van de veiligheid zijn enkele leden van het Platform Nijkerkerveen afgelopen dinsdagavond samen met de politie en toezichthouders van de Gemeente Nijkerk het dorp in gegaan.comby logo Wijkagent Kees Boone verteld: “Met vier teams hebben we verschillende wijken bezocht. De teams bestonden uit leden van het platform, politie en toezichthouders van de gemeente. De doelstelling van deze avond was om de bewoners alerter te laten reageren bij verdachte omstandigheden in de wijk. Ook werden er folders bij woningen achtergelaten met een aantal tips. Het preventieve toezicht moet een eerste aanzet zijn om de bewoner alerter te laten reageren. Als bewoner kunnen we met z’n allen de woonwijk leefbaar houden. Op deze avond werden ook een aantal auto’s nader bekeken. Bij het aantreffen van waardevolle spullen werd de eigenaar van de auto meteen aangesproken of er werd een flyer achtergelaten. Het is bekend zodra de avonden eerder donker worden dat het inbrekersgilde hier ook gebruik van maken.

Bij de nabespreking van de teams aan het einde van de avond werd duidelijk hoe verschillend de bewoners hadden gereageerd. Ook zijn er meerdere woningen aangetroffen waar een inbreker op die avond zijn slag had kunnen slaan. Dit zou dan op een eenvoudige wijze kunnen. Bij deze bewoners hebben we een folder achtergelaten met een aantal tips.

Laten we toch met z’n allen proberen te werken naar een woonwijk waar : “Anderen met hun vingers van uw spullen moeten afblijven. Ook was er een bewoonster die de volgende dag nog informeerde of deze actie wel gedaan was door de politie. Mevrouw dacht te maken gehad te hebben met “neppolitie”.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Maak dit favoriet op permalink.