Servicepunt geneesmiddelen in Nijkerkerveen blijft

NIJKERKERVEEN – Op de bijeenkomst van het Platform Nijkerkerveen in maart jl. werd de mededeling gedaan dat de voorziening van geneesmiddelen uit het dorp zou verdwijnen. Met ongeloof en teleurstelling, maar ook met verontwaardiging hebben de aanwezigen dit aangehoord. Tientallen jaren is deze voorziening al actief in Nijkerkerveen. En van de ene op de andere dag krijgt de bevolking te horen dat Apotheek Corlaer hiermee definitief stopt. Deze aankondiging van het stoppen van juist deze voorziening in Nijkerkerveen heeft ‘Het Platform’ op scherp gezet: ‘Dit mag ons niet gebeuren!’ Er is al teveel verdwenen. Op verzoek van de hele vergadering zijn vier mensen aan de slag gegaan om te kijken wat er mogelijk is om de verstrekking van medicijnen in Nijkerkerveen te houden. Oplossing gevonden! Samen met de plaatselijke huisarts, dokter Van Leeuwen, zijn deze vier mensen in Hoevelaken terecht gekomen. Bij Mediq Apotheek in Hoevelaken. In goed overleg met de huisarts in Nijkerkerveen, de apotheker in Hoevelaken en de vertegenwoordiging uit Nijkerkerveen is er een oplossing gevonden. Een oplossing die zelfs leidt tot een verbetering van de verstrekking van medicijnen.

Servicepunt Nijkerkerveen
De ‘Mediq Apotheek te Hoevelaken’ start per 1 mei 2013 een servicepunt in Nijkerkerveen. Een echt servicepunt waar iedereen terecht kan voor het ophalen van zijn herhaalrecepten. Waaruit bestaat deze  betere service dan we in het Veen gewend zijn?
–  Als je ’s morgens voor negen uur je medicijnen bij de huisarts aanvraagt, kun je die de volgende dag al ophalen. –          Je kunt de medicijnen dan ophalen van 10.00 uur tot 15.00 uur. Deze tijden gelden voor maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag kunnen de medicijnen ook worden opgehaald, maar dan van 10.00 uur tot 12.00 uur. En als u de medicijnen niet kunt (laten) ophalen, is dat ook geen probleem. Ze worden dan keurig en gratis ’s middags tussen 16.00 uur en 17.30 uur bij u thuis bezorgd.

Waar iedereen terecht kan
Het servicepunt van de apotheek is gevestigd in de huisartsenpraktijk van dokter Van Leeuwen aan de Westerveenstraat 48. Iedereen kan daar terecht, ook als men een andere huisarts heeft. Dat maakt niet uit. Een dezer dagen zal iedereen in Nijkerkerveen en Holkerveen thuis een folder of ‘flyer’ thuis bezorgd krijgen. Hierin stelt de apotheker van Mediq Apotheek te Hoevelaken zich aan u voor en geeft hij informatie over wat hij allemaal kan doen voor ons dorp. Wij adviseren u deze flyer goed te lezen. Als u graag de mogelijkheid wilt hebben om in Nijkerkerveen uw medicijnen te kunnen blijven halen, wordt dan cliënt van deze apotheek! U kunt dat doen door het inschrijfformulier in te vullen en dit in te leveren bij het servicepunt aan de Westerveenstraat of op te sturen naar het adres in Hoevelaken. Hoe meer mensen ervoor kiezen om cliënt te worden bij deze Mediq Apotheek, hoe meer kansen er zijn dat deze ruimere voorziening in Nijkerkerveen blijft!

Frans van As, lid Platform Nijkerkerveen

Cees Blankenstijn, lid Platform/CNV- vakmensen

Han van Dam, Kerngroep Ontwikkeling Nijkerkerveen

Adriaan Goudswaard, secretaris Kerngroep/PCOB

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Maak dit favoriet op permalink.